Clubul copiilor din Sacadate

Status: Fundraising

Vechea clădire a școlii din satul Săcădate, cu clasele sale goale și neamenajate, ar primi o nouă finalitate: aceea de a găzdui un club al copiilor, cu ateliere de informatică, de artă (pictură și desen), de muzică (pian, vioară, chitară, acordeon, fluier), de meșteșuguri (țesut, cusut, pielărie), de fotografie etc.

0.375% Complete
Suma:

75 RON

Galantomi:

1

Donatii:

1

Target:

20,000 RON

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Pentru noi toți, anul care a trecut a reprezentat (și reprezintă încă) o provocare neașteptată. Pandemia ne-a înfricoșat, ne-a închis în casă, dar ne-a și provocat, ne-a determinat să ne reinventăm. E important și poate mai dificil, în aceste vremuri tulburi, să ne păstrăm intacte bunătatea, altruismul, spiritul comunitar. În acest context, Asociația Vatra Satului din Săcădate, își propune, încă o dată, să mobilizeze susținători, să atragă voluntari, să creeze acele reverberații ale generozității care pot schimba comunități întregi prin materializarea unor proiecte ingenioase. Un astfel de proiect este clubul copiilor din Săcădate.

Acum doi ani, asociația s-a implicat în amenajarea unei biblioteci de vis pentru copiii din acest sat. Această bibliotecă nu este una tradițională, limitată la împrumutarea de cărți. Biblioteca este și o sală de lectură, un spațiu de basm, în care copiii se pot refugia pentru a redescoperi beneficiile lecturii.

Acum e timpul pentru pasul următor. Biblioteca funcționează într-o clădire care trebuie restaurată, pentru a fi redată comunității rurale. Noul proiect este și mai ambițios decât cel vechi. Dacă s-ar strânge suficiente fonduri, dacă suficienți oameni ar contribui, dacă voluntarii ar fi puși la treabă, atunci vechea clădire a școlii din sat, cu clasele sale goale și neamenajate, ar primi o nouă finalitate: aceea de a găzdui un club al copiilor, cu ateliere de informatică, de artă (pictură și desen), de muzică (pian, vioară, chitară, acordeon, fluier), de meșteșuguri (țesut, cusut, pielărie), de fotografie etc.

Școala viitorului este una atentă la nevoile extracurriculare ale copiilor, la talentele lor care abia așteaptă să fie descoperite. Nu doar copiii din marile orașe au nevoie de astfel de activități culturale, ci poate mai ales cei din mediul rural, unde posibilitățile de petrecere constructivă a timpului liber sunt extrem de limitate.

Voluntarii mobilizați de asociație abia așteaptă să înceapă amenajarea. Proiectul ambițios al Asociației Vatra Satului Săcădate va fi prezent și în cadrul maratonului internațional de anul acesta.